Skip to main content

Kattegatt runt

En rundresa av ovanligt slag i vårt närområde. Vi åker via Danmark till Norge och åter hem igen. En resa Kattegatt runt. Reseledare är Owe Johansson, tidigare kyrkoherde i Kinna som lett många av våra resor.

Vi börjar i Danmark där vi får möta HC Andersen och de berömda målarna i Skagen. Efter nattfärjan till Norge blir det en tur över Vestlandet där vi bland annat får åka den fascinerande järnvägssträckan mellan Flåm och Myrdal. Landskapet i Norge är oerhört vackert och vi tar er både till fjordar och fjäll innan vi kommer fram till Oslo och gör bekantskap med den norska huvudstaden

Exodus Resor

Denna resa arrangeras av Exodus Resor.

Fritextsökning

Dagsprogram

 • Vid tillräckligt stort deltagarantal kan vi anordna en anslutningsbuss på avresedagens morgon från området Nässjö - Jönköping - Värnamo som ansluter till resan i Halland eller Skåne samt åter till Höglandet från Göteborg eller Varberg på hemresedagen. Gör en notering i anmälan om intresse för detta finns.

 • Tisdag 28 maj

  Bussen utgår från Göteborg på morgonen. Sedan kör vi utmed västkusten ända ner till Malmö och stannar för påstigande utmed vägen. När alla kommit ombord kör vi över Öresundsbron och befinner oss därefter i Danmark. Efter ett stopp för lunch strax utanför Köpenhamn fortsätter vi till den gamla gemytliga staden Odense. Här föddes HC Andersen och vi besöker muséet som berättar om denne välkände danske författare. Därifrån åker vi vidare till vårt hotell där middag väntar.

 • Onsdag 29 maj

  Idag är det Jylland som väntar på oss. Längst upp på Jylland ligger Skagen, inte minst känt för sitt säregna ljus som lockat konstnärer från hela världen. På vägen mot Skagen stannar vi till vid ett av Danmarks högsta berg, Himmelbjerget, för att se på utsikten. I Skagen börjar vi med att besöka muséet i Skagen och får med hjälp av guide tillfälle att betrakta konstverken. Därefter åker vi ut till platsen där två hav möts. Den sista biten åker vi med "Sandormen", en traktorvagn som kör oss genom sanden. Efter lite tid för fika fortsätter vi till Hirtshals där vi går ombord på färjan som tar oss över Kattegatt till Bergen. Middag väntar ombord.

 • Torsdag 30 maj

  Vi vaknar upp till havs och för njuta av frukosten med havsutsikt när färjan följer den norska kusten för att vid lunchtid ankomma till Bergen. En liten rundtur med bussen i staden väntar och det blir tid att gå runt lite på egen hand. Kanske blir det lunch vid de gamla husen på Bryggen, eller något gott på fiskmarknaden. Vi hinner också med en tur med Flöjbanan upp på höjden i Bergen för att njuta av det vackra landskapet. Sedan beger vi oss in mot landet och kommer fram till Stalheim där vi ska bo på ett av Norges klassiska hotell med en vidunderlig utsikt.

 • Fredag 31 maj

  Idag står Flåmsbanan på programmet. Detta mästerverk i ingenjörskonst slingrar sig utmed berget och genom tunnlar upp från havsnivån till Myrkdal på Hardangervidda. Flåmsbanan anses vara en av världens vackraste järnvägssträckor. Vi åker både upp och ner med tåget och får se hur man upptäcker nya saker i landskapet hela tiden. I Flåm blir det sedan tid att strosa lite vid fjorden och att äta lunch innan vi åker vidare. Nästa stopp blir en av Norges äldsta stavkyrkor, Borgund. Den härstammar från tiden då Norge kristnades under vikingatiden och innehåller flera säregna utsmyckningar. Därifrån beger vi oss upp på Hemsedalsfjellet och sedan vidare till Golfjellet där det blir middag på Storefjell fjällhotell.

 • Lördag 1 juni

  Vi lämnar hotellet och kör genom Hallingdalen mot Oslo. I Oslo får vi lite tid att gå på Karl-Johann, den viktiga huvudgatan i centrala Oslo och att äta lunch. Lite senare på eftermiddagen möter vi vår lokalguide som tar oss med på en rundtur i den norska huvudstaden där det finns mycket att upptäcka. Oslo har fått en spännande och modern arkitektur sedan man började bebygga de gamla hamnområdena. Operan är ett exempel på detta. Men vi kommer också att möta det gamla Oslo och de säregna statyerna i Vigelandsparken. På kvällen får vi vår sista gemensamma middag på hotellet i Oslo.

 • Söndag 2 juni

  Vi påbörjar hemresan och åker via den nya Svinesundsbron tillbaka till Sverige. Efter några timmars färd är vi framme i Göteborg och de som steg på först för också gå av först. Detta är en av de få resor där alla får åka lika långt, oberoende av påstigningsort. Vi fortsätter samma väg som på utresan från Göteborg och söderut och i Malmö har även de sist påstigna blivit de sist avstigna och vi får summera en resa Kattegatt runt.

Resekalender
12/8Ålandfrån 6 990:-
18/8Bodensjön med Mainaufrån 9 950:-
26/10Änglagård - musikalen på Oscarsteaternfrån 2 950:-
13/12Roxette Joyride-Musikalen i Malmöfrån 2 790:-
Kontakta oss