Skip to main content

Änglagård - Musikalen på Oscarsteatern

Musikalupplevelse – en påkostad och hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång! 

Vicky Nöjesproduktion har tillsammans med samproducenten 2Entertain, kunnat återsamla delar av teamet bakom Oscarsteaterns tidigare stora musikalsuccé Så som i himmelen. Fredrik Kempe är tillbaka som kompositör och Edward af Sillén som manusförfattare, denna gång tillsammans med Daniel Réhn. Edward står också för regin, efter att närmast ha regisserat succén Tootsie som just nu spelas på Oscarsteatern.

Fritextsökning

Läs mer

Det är över 30 år sedan Colin Nutleys film Änglagård med Helena Bergström, Rikard Wolff, Sven Wollter, Viveka Seldahl m.fl. tog sig in i våra hjärtan. När filmen hade biopremiär 1992, sågs den av 1,4 miljoner människor och på Guldbaggegalan tog den hem flest priser och vann bland annat i kategorierna Bästa film samt Bästa regi. Filmen var även Sveriges bidrag till Oscarsgalan i kategorin Bästa utländska film och är idag en självklar del av svensk filmhistoria. I år ger vi dig möjligheten att återuppleva filmklassikern när den får nytt liv som musikal på Oscarsteaterns scen.

Precis som i filmen börjar musikalens uppslukande historia med ett dödsbesked som blir startskottet på Fanny Zanders jakt på sina rötter. Tillsammans med sin trogna, extravaganta följeslagare Zac lämnar de nattklubbslivet i Berlin för att ta sig hem till den lilla byn Yxared, belägen djupt inne i de västgötska skogarna. Deras storslagna entré i det lilla samhället blir en kulturkrock som rör upp känslor hos byborna men även bygger skapar nya, livslånga, band.

Änglagård återförenas Sveriges stora musikalstjärnor Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Helen gestaltar byns matriark, Rut Flogfält, som har precis allt att förlora på att Fanny dyker upp i Yxared  i motsats till Tommy Körbergs karaktär Gottfrid Pettersson vars stillsamma ungkarlstillvaro med brodern Ivar (Gustav Levin) blommar upp när det färgstarka paret dyker in i deras liv. Som Fanny Zander ser vi Tuva B Larsen, som gjorde sitt bejublade genombrott i Sverige som den kvinnliga huvudrollen i succémusikalen Så som i himmelen. Zac, Fannys färgstarka följeslagare, spelas av Lindy Larsson som tidigt i karriären medverkade i filmen Änglagård – tredje gången gillt från 2010 och har sen dess setts på Sveriges stora opera- och teaterscener samt utomlands där han de senaste åren varit anställd vid Maxim Gorki Theater i Berlin. Vi ser också erfarna musikalartister och folkkära skådespelare såsom Fredrik Lycke, Sofia Pekkari, Per Svensson, en stor ensemble och en tolv-mannaorkester under ledning av Johan Siberg.

Dagsprogram

 • Lördag

  Under morgonen tar vi plats i bussen som tar oss till Stockholm. Vi stannar på Stavsjö Krog & Café, där möjlighet att fika finns för den som önskar. Vi bor på Elite Hotel Adlon som ligger centralt i Stockholm. Hotellets läge gör att vi under eftermiddagen har nära till butiker, gallerior och restauranger.

  Musikalen Änglagård börjar kl 19:30 på Oscarteatern och dit tar man sig från hotellet med en mycket kort promenad över Vasagatan (ca 100 meter, 2 minuter).

 • Söndag

  Efter en skön sovmorgon och god frukost blir det fri tid fram till hemresan. 14:00 tar bussen oss till Småland. Vi gör paus i Stavsjö där det finns möjlighet att fika eller äta mat. Åter i Nässjö ca: 19:00.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst
Nässjö Korngatan 3 (Reinholds Buss, inhägnad parkering ingår) 09:00 19:30
Jönköping Resecentrum (fd Bussgods) 09:40 18:50
Huskvarna Stadshuset (nya biblioteket) 09:55 18:35
Gränna Circle K 10:15 18:15
Mjölby McDonalds 10:55 17:35
Linköping Samåkningsparkeringen IKEA 11:10 17:20

Karta

Tillval och tillägg

Rumsval

 • Dubbelrum
  Dubbelrum
  Pris: 0:- gäller 2024-10-26
 • Enkelrum
  Enkelrum
  Pris: 700:- gäller 2024-10-26

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
26/10FleraÄnglagård - musikalen på OscarsteaternMer än 82 950:-Boka
Resekalender
12/8Ålandfrån 6 990:-
18/8Bodensjön med Mainaufrån 9 950:-
26/10Änglagård - musikalen på Oscarsteaternfrån 2 950:-
13/12Roxette Joyride-Musikalen i Malmöfrån 2 790:-
Kontakta oss
Adress:
Reinholds Buss AB
Korngatan 3
571 38 NÄSSJÖ